Veelgestelde vragen

1. Waarom Deterra.nl?

Wij vinden het tijd voor verandering…..

In de traditionele supermarkten is er bijster weinig aandacht voor Nederlandse boeren, producenten van niche producten en hoogwaardig kwalitatief gezond eten, zonder toegevoegde kunststoffen of gemanipuleerde ingrediënten. De herkomst is vaak moeilijk traceerbaar. Mede hierdoor kan een hoge kwaliteit van het eten niet gegarandeerd worden.

Zodra bij de vertrouwde supermarkt de leverancier van bijvoorbeeld de kip verandert, heeft niemand dit door. Je hebt een beperkte eigen keus in aanbieders hiervan. En hoe het wordt vervaardigd? Geen inzicht in! En wanneer dit wel is, is het product heel duur.

De (biologische) boeren en producenten die bij ons zijn aangesloten krijgen weer een gezicht en kunnen jou laten zien hoe ze hun eten maken. Ze mogen zelf de prijs bepalen van hun smaakvolle producten. Ze gaan humaan om met de dieren en de aarde. Ze zijn volledig transparant over hoe ze werken. Door de beperkte tussenkomst van schakels, kunnen we een goede eerlijke prijs garanderen.

2. Wat zijn de kernwaarden van Deterra.nl?

Er zijn zes speerpunten waarin Deterra sterk gelooft. Bij alles wat we doen, komen deze punten naar voren. Vaak expliciet, maar soms ook subtiel.

1. Eerlijk

We maken eerlijke en echt lekkere producten uit de streek bereikbaar voor mensen, voor jou. Met passie voor duurzaamheid en kwaliteit. Met respect voor de dieren, de natuur én de boeren. Eerlijkheid duurt het langst. Voor kwaliteit moeten we blijvend ruimte maken

2. Lekker

Bij Deterra koop je goede en lekkere (streek)producten. De producten zijn vol van smaak en je proeft dat er aandacht aan besteed is. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar producten die de tijd krijgen om te kunnen groeien/rijpen tot volwaardig eindproduct worden steeds schaarser. Bij Deterra niet. Meer genieten dus, van bestellen tot (na)tafelen.

3. Dichtbij

Onze boeren komen uit jouw regio en bieden je hun producten aan via verschillende afhaalpunten bij jou in de buurt. Dat scheelt niet alleen in transportkilometers, je weet ook echt waar je eten vandaan komt. Je houdt zelf de controle. Bovendien krijgen de producten de kans om te rijpen en groeien.

4. Vers

Seizoensgebonden, vers van de boer. We zorgen bij Deterra dat de producten uit je buurt rechtstreeks van de boer, in jouw boodschappentas terechtkomen. Je vlees wordt vaak pas bereid nadat het besteld is en de aardappels zijn net gerooid.

5. Gezond

Voeding is de basis voor een goed en gezond leven. Bij ons zijn de producten niet alleen biologisch en/of lokaal, vooral ook gewoon veilig, dus zonder onnodig (kunstmatig) toegevoegde stoffen.

5. Gemak

We streven ernaar om bij zoveel mogelijk mensen lekkere, duurzaam geproduceerde producten op het bord te krijgen. We maken het je daarom zo gemakkelijk mogelijk met een snelle en uitstekende service, die we continu blijven verbeteren. Het aantal boeren waarmee we samenwerken groeit, evenals het aantal afhaalpunten. Goede service dus en gemak, van nu af aan!

3. Wat gaat er gebeuren nadat ik een bestelling heb geplaatst?

1. Check - check

Je krijgt een bevestigingsmail in je mailbox.
Zie je nog een foutje in je bestelling? Neem gelijk contact op!

2. Oogsten en/of bereiden

Alles wordt bereid of geoogst en naar het afhaalpunt gebracht.
Een dag voor het opgegeven ophaalmoment, krijg je een herinnering via de mail.

3. Dichtbij ophalen maar!

Tijd om te genieten. Het kokkerellen, oppeuzelen of iets anders ontspannends begint nu!

4. Kan ik ook leverancier worden?

Met jouw (biologische) boerderijwinkel online gaan en je overheerlijke streekproducten beter verkopen? En dat zonder hier zelf extra zorg en omkijken naar te hebben?
Kies dan voor Deterra.

Wij zorgen ervoor dat de consument jou via internet kan vinden door een modern platform en online promotie. Het technisch beheer wordt volledig uit handen genomen en jij verkoopt rechtstreeks aan de klant tegen de door jou vastgestelde prijzen. Een laag risico met een hoog rendement. Dus waarom niet gewoon proberen?

We zijn altijd op zoek naar boeren die met liefde hun producten telen en/of bereiden.

Lees nog meer voordelen en meld je aan!

5. Kan ik ook afhaalpunt worden?

Wij maken lokaal, eerlijk, (biologisch), vers en gezond eten toegankelijk voor de consument die houdt van lekker eten. Dit doen we tegen een eerlijke prijs, voor zowel de consument áls de producent. Werk jij met jouw bedrijf hieraan mee door een afhaalpunt te worden?

Naast het bijdragen aan deze mooie missie zijn er de volgende voordelen:

  • Vergroten netwerk en klandizie; toestroom van potentiële nieuwe klanten.
  • Engagement; binding met klanten door nieuwe diensten.
  • Onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrenten.
  • Vergroten naamsbekendheid online (duidelijke vermelding op Deterra.nl) en offline (eigen flyer in tas).

Lees nog meer over hoe het werkt en meld je aan!

6. Ik vind het Deterra concept fantastisch. Kan ik dat niet cadeau doen?

Jazeker kan dit. En wel met de Deterra giftcard!

Met een giftcard van Deterra geeft je een brok vitaminen, een heerlijk stuk vers vlees of een lokaal streekproduct volgens grootmoeders recept. Van zuivel tot groenten, van fruit tot ijs en van een losse biefstuk tot complete barbecuepakketten.

Geef direct een giftcard cadeau en kies of je de card per post of in je mail wilt ontvangen. En het totaalbedrag bepaal je uiteraard ook helemaal zelf.

Lekker, gemakkelijk en vooral gezond!