Rundvleespakket

circa 20 kilo € 180,00
Het rundvleespakket van 20 kg heeft de volgende samenstelling: ca. 4-5 kg gehakt, ca. 4 kg stooflappen, ca. 3 kg hachee, ca. 1 kg soepvlees, ca. 1,5 kg kogelbiefstuk, ca. 1 kg haasbiefstuk, ca. 2 kg entrecote en rosbief, ca. 2 kg riblappen en schenkel.

Het rundvleespakket is samengesteld met vlees van het Galloway-rund. Dit rund is een runderras afkomstig uit de streek Galloway in het zuiden van Schotland. Galloways zijn runderen zonder hoorns met een zwarte kleur. De runderen hebben een dikke vacht, waardoor ze het hele jaar buiten kunnen lopen. Ook stellen de dieren geen hoge eisen aan het voedsel. Van nature zijn het grazers, die van nature grote afstanden afleggen om aan voedsel te komen. De Galloway runderen houden van gevarieerd grasland met verschillende kruiden, maar ook van jonge boompjes, takjes en blaadjes om te eten. In de winter worden de dieren met hooi van onze eigen weides bijgevoerd. Deze extensieve wijze van het laten groeien van de runderen zorgt dat vlees gemarmerd is met een uitstekende smaak en structuur. Bij vleesveehouderij van de Haar-Snijders wordt dit natuurlijk gedrag van de dieren zoveel mogelijk nagebootst. De kalveren blijven lange tijd bij de kudde lopen. In de tijd dat ze bij de kudde lopen leren ze veel van de oudere dieren, zo ook het gewend zijn aan mensen en het opdrijven en vangen.
/

Producent Vleesveehouderij van de Haar-Snijders

Sander van de Haar en Barbara Snijders houden Galloway-runderen en scharrelvarkens. De runderen grazen het hele jaar buiten. De scharrelvarkens spelen altijd in de wei. Deze diervriendelijke manier van houden proef je terug.