Prei

circa 300 gram € 0,55
Groentekwekerij Oppers teelt zoveel mogelijk authentieke preirassen en laat de prei op een rustige en natuurlijke wijze groeien. Dit heeft een positieve invloed op de de smaak van de prei.

Een prei heeft een lichte uiensmaak. Het is een lekkere pittige groente met een heerlijk aroma waar je heel veel kanten mee op kunt. Zo is prei heerlijk in een roerbakgerecht, pasta, stamppot of soep.

Maar prei smaakt ook erg goed in combinatie met allerlei kaassoorten. Ook samen met vlees, gevogelte, gepocheerde zeevis of eiergerechten is een prei heerlijk. Je kunt hem natuurlijk ook eens verwerken in een heerlijke zelfgemaakte hartige taart met bijvoorbeeld ham en kaas.
De kooktijd van prei is 10-13 minuten. Als je prei roerbakt, doe je dit in 2-4 minuten. In de magnetron opwarmen kan ook, dit duurt ca. 5 minuten. Prei smoren duurt iets langer: 15-18 minuten. Stomen kan ook, dit doe je in 15-20 minuten.
Prei

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.