Pompoen

per stuk € 1,50
Tijdelijk niet beschikbaar
De pompoen behoort tot de familie van de komkommer en de meloen. Groentekwekerij Oppers teelt zoveel mogelijk authentieke pompoenen en laat de pompoenen op een rustige en natuurlijke wijze groeien, wat positieve invloed heeft op de smaak.

Het vruchtvlees van de meeste pompoenen heeft geen uitgesproken smaak. Daarom kun je hem goed in kruidige gerechten verwerken. Het vruchtvlees van de pompoen is vaster en minder waterig dan dat van een komkommer.

De smaak van oranje pompoenen doet denken aan wortel, maar is wat meliger. Je kunt pompoen eten als groente, maar je kunt er ook soep of zelfs nagerechten of gebak van maken.
Of smoor je pompoen eens in wat olijfolie met knoflook. Je kunt hem ook goed verwerken in een hartige taart of in een heerlijke Italiaanse risotto met kaas. Pompoen pureren tot soep en serveren met zure room is ook erg lekker.
Pompoen kun je in de magnetron opwarmen. Dit duurt 3 tot 5 minuutjes. Frituren duurt 4 à 5 minuten. Het koken van gesneden stukjes pompoen duurt 5 tot 10 minuten en roerbakken ook. Stomen duurt iets langer: 10-20 minuten en smoren 20-30 minuten.
pompoen

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.