Peulen

circa 250 gram € 2,50
Peulen behoren tot de categorie van peulvruchten. Groentekwekerij Oppers teelt zoveel mogelijk authentieke peulenrassen en laat de peulen op een rustige en natuurlijke wijze groeien. Dit heeft een positieve invloed op de de smaak van de peulen.

Peulen zijn zoet van smaak en je kunt zowel de schil als de erwten eten. Gekookt en geroerbakt zijn ze erg lekker. Gekookt worden peultjes vaak gebruikt in combinatie met worteltjes.

Geroerbakt met ui en taugé zijn peulen erg lekker. Maar je kunt ze ook in een zelfgemaakte groentesoep verwerken. Of wat dacht je van een salade met bijvoorbeeld blokjes gekookte aardappel en blokjes kaas óf paprika’s en garnaaltjes? Probeer het eens uit! In verschillende wokgerechten met rijst of mie smaken peulen ook heerlijk. In rauwe bonen komt van nature een gifstof voor (lectine) die door verhitting onwerkzaam wordt gemaakt. Eet peultjes dus niet rauw! Peultjes in glas, blik en uit de diepvries zijn voorgekookt.
De kooktijd van peultjes is 5-7 minuten. Ze behouden echter meer smaak als je ze ongeveer 20 minuten stooft in weinig water met een klontje boter. Geroerbakt bereid je ze in slechts 3-5 minuten. In de magnetron kun je ze ook in 3-5 minuten bereiden. Gestoomde peulen zijn in ca. 5 minuten klaar en je kunt ze ook smoren: 8-11 minuten.
peulen

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.