Pastinaak

per stuk € 0,80
Tijdelijk niet beschikbaar
Pastinaak behoort tot de categorie van vergeten groenten. Groentekwekerij Oppers teelt zoveel mogelijk authentieke pastinaakrassen en laat de pastinaak op een rustige en natuurlijke wijze groeien. Dit heeft een positieve invloed op de de smaak van de pastinaak.

Pastinaak is familie van de wortel, maar heeft een lekkere zoetige, anijsachtige smaak. Hij wordt vaak gebruikt als smaakmaker in soep of stoofschotels, maar je kunt hem ook als lekker en gezond tussendoortje eten.

Serveer hem ook eens als rauwkost of salade met een dressing. Of wat dacht je van pastinaak koken en serveren bij vlees of wild? Stoven kan ook, met pompoen en wortel samen bijvoorbeeld. Ook lekker is in plakjes schaven en frituren tot pastinaakchips.
De kooktijd van pastinaak is ca. 20 minuten. Je kunt pastinaak ook roerbakken in 15 minuten. Smoren duurt zo’n 25 minuten en stomen iets langer: 25-30 minuten.
Pastinaak

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.