Kropsla

per stuk € 0,80
Kropsla is één van de bekendste en populairste slasoorten in Nederland. Kropsla wordt door kenners en fijnproevers ook wel ‘botersla’ genoemd. Die naam dankt deze sla aan zijn boterzachte smaak. Kropsla bestaat uit een dichte krop van grote, brede bladeren. De sappige, groene bladeren omsluiten een zacht hart.

Kropsla is een goede basis voor een snelle en makkelijke lunch of maaltijd: even de blaadjes van de krop afplukken, eventueel een dressing en wat andere ingrediënten toevoegen en klaar ben je! Beginnen de blaadjes wat slap te worden? Gooi de krop niet weg, maar leg de blaadjes even in een bad van water met ijsblokjes om ze een frisse oppepper te geven. Heb je wat meer tijd of geen zin in rauw? Met kropsla kun je ook heerlijke en verrassende warme gerechten maken, zoals slastamppot of slasoep.

KROPSLA TIP:
Je kunt kropsla beter scheuren dan snijden. Zo voorkom je beschadiging en blijft de sla langer mooi en vers.
Kropsla

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.