Knolselderij

per stuk € 1,25
Knolselderij behoort tot de categorie van knollen. Groentekwekerij Oppers teelt zoveel mogelijk authentieke knolselderijrassen en laat de knolselderij op een rustige en natuurlijke wijze groeien. Dit heeft een positieve invloed op de de smaak van de knolselderij.

Knolselderij is aromatisch en smaakt iets zoet. De knol wordt voornamelijk gekookt gegeten en smaakt erg goed in erwtensoep. Maar je kunt knolselderij ook stoven met bijvoorbeeld blokjes winterwortel.

Of verwerk dunne reepjes knolselderij in een salade met walnoten, appel en een dressing van yoghurtmayonaise. Verwerk ook eens blokjes knolselderij in een lekkere groente- of tomatensoep. Gekookte knolselderij kun je op meerdere manieren serveren, bijvoorbeeld met kerrie-, mosterd- of tomatensaus. Maar bestrooi hem ook eens met kaas en gratineer het in de oven.
Het blad van knolselderij kan ook gegeten worden. Het oudere blad heeft vaak een bittere smaak, maar kan goed gebruikt worden in de erwtensoep. De jonge bladeren zijn veel zachter en beter eetbaar.
De kooktijd van knolselderij is ca. 15 minuten. Je kunt de knol stoven in ca. 20 minuten.
Knolselderij

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.