Kapucijners

circa 500 gram € 4,00
Tijdelijk niet beschikbaar
Kapucijners behoren tot de categorie van peulvruchten. Groentekwekerij Oppers teelt zoveel mogelijk authentieke kapucijnersrassen en laat de kapucijners op een rustige en natuurlijke wijze groeien. Dit heeft een positieve invloed op de de smaak van de kapucijners.

Kapucijners hebben een lekkere zoete smaak. Het is een echte zomergroente. Kapucijners worden ook vaak als vleesvervanger gegeten door de eiwitten en vitamines die erin zitten.

Eet ze ook eens in een maaltijdsalade met rijst, komkommer, tomaat, sla, ui en dressing. Of wat dacht je van een maaltijdsoep? Maak er een vegetarische schotel van met ui, knoflook, wortel, broccoli en paprika. Je kunt van kapucijners ook een lekker bijgerecht maken. Serveer ze dan met spekjes en rozijnen of gesmoorde ui. Of maak een zogenoemd ‘captains diner’: kapucijners met spek, ui, mosterd en tafelzuur. In rauwe bonen komt van nature een gifstof voor (lectine) die door verhitting onwerkzaam wordt gemaakt. Eet kapucijners dus niet rauw!
Verse kapucijners worden vaak kort gekookt met een klein snufje zout, zo’n 5-10 minuten. Voor 200g gekookte kapucijners heb je zo’n 500 tot 700 peulen nodig. Kook gedroogde kapucijners 1-2 uur in het weekwater, nadat je ze gedurende 8-12 uur hebt laten weken in ruim water. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de kapucijners: hoe ouder de kapucijners, hoe langer de weektijd. Kapucijners uit blik of glas hoef je slecht een paar minuten te verwarmen.
/

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.