Zuivel

Heerlijke zuivel. Melk van de koe, de geit, het schaap of de (water)buffel, zoals het bedoeld is. Het veeal biologische zuivel assortiment bestaat uit jonge kaas, belegen kaas, melk, yoghurt, kwark, maar ook heerlijk en ambachtelijk roomijs en sorbetijs. Bij ieder (biologisch) zuivelproduct staat de boerderij, waarvan de zuivel afkomstig is, duidelijk vermeld. Hierdoor ben jij verzekerd van een eerlijk product met een duidelijke herkomst.

(Biologische) boer of herder van de kudde

Onze boeren werken op biologische en/of verantwoorde wijze. De certificeringen van de boeren staan vermeld. Dit kun je per boer uit jouw regio bekijken.

De ‘herders’ van de kudde laten hun runderen of ander vee uitgebreid buiten grazen. Het voer wat de dieren krijgen is niet genetisch gemanipuleerd. Het dier mag dier zijn en wordt gemolken op een diervriendelijke manier.

Niet in de supermarkt

Het roomijs, sorbetijs, maar ook de melk en de kazen die je bij Deterra boeren kunt vinden, vind je nergens anders! Het is ambachtelijk bereid, met pure ingrediënten, liefde voor het vak en vaak nog volgens een uniek geheim recept bereid (dat van generatie op generatie wordt overgedragen).

Kaas(koppen)

Kaas is lekker. Voor op de boterham, bij een heerlijk glaasje wijn, of in combinatie met een koud biertje. Wanneer jij een echte kaasfanaat bent, is het wel aan te raden wat vaker te kiezen voor een lager vetgehalte 10+, 20+.

Kaasbereiding

De vaste stoffen in de melk (eiwitten, vetten, mineralen) worden gescheiden van het vocht. Stremsel, zuursel en zout wordt toegevoegd. Het toevoegen van de kruiden en specerijen, geeft de kaas die eigen specifieke smaak. De laatste stap is het rijpen. Het rijpen zorgt voor de stevigheid en duurt 4 weken tot ongeveer 1 jaar.

Rijpingstijden: jonge kaas 4 weken, jong belegen kaas 8 - 10 weken, belegen kaas 16 - 18 weken, extra belegen kaas 7-8 maanden en oude kaas 10-12 maanden.

Zuivel voor sporters

Kwark bijvoorbeeld is goed voor sporters en mensen die willen afvallen. Het bevat aminozuren en langzame eiwitten, die gedurende de nacht en dag eiwitten blijven afgeven, handig in combinatie met sporten. In verhouding tot het aantal eiwitten bevat (magere) kwark weinig vet en het voorkomt afbraak van je spieren.

Allergie en intolerantie

Ook bieden sommige boeren een speciaal aangepast assortiment voor bepaalde voedselintoleranties en allergieën.

Bekijk elke boer afzonderlijk.

BEKIJK AANBOD