Groente

Deterra boeren telen, kweken, plukken, planten en behandelen hun (biologische) groente met respect voor de natuur én het milieu. Zo zorgen de boeren er bijvoorbeeld voor dat de grond waarin ze werken levendig blijft, met een grote biodiversiteit. ‘Waarom is dit goed?’, kun je misschien denken... nou zó krijg jij de beste kwaliteit groente in je boodschappentas!

Jij bent wat je eet. Die plant die z’n best doet om jouw groente te maken, put uit de voedingsstoffen die hij op kan nemen uit de grond. Wel zo belangrijk dat deze grond dan vruchtbaar is.

Lekkere Hollandse groente, vergeten groenten, streekgebonden groentes en nog veel meer lekkers dat uit de aarde komt of aan een plant hangt. Ook meer ‘exotische’ groenten als paksoi en pompoenen doen het goed op de Nederlandse grond.

Onze Deterra groenteboeren zijn biologisch en niet-biologisch. Ook wanneer ze geen biologisch predicaat dragen, zijn de boeren zeer begaan met de natuur en het milieu. Daar zijn ze ook op geselecteerd. Deze eerlijke manier van landbouw proef je. Bekijk de groenteboeren uit jouw regio.

Goede dingen hebben tijd nodig

Veel van de groente hangt in onverwarmde kassen zodat het rustig en natuurlijk groeit en rijpt. Dit geeft de groente een vollere smaak.

Seizoensgebonden = duurzaam

Voor het milieu is het eten van seizoensgebonden producten het prettigst. Voor jouw portemonnee is het bovendien voordeliger. Want groente gekweekt zonder toegevoegde kunstmatige warmte drukt de prijs. De boeren zetten voor de bestrijding van insecten biologische middelen in.

Kort na de oogst

Kort na de oogst zitten de groenten in jouw mandje. Nog vol vitaminen en gezonde voedingsstoffen en dit komt je weerstand, maar ook smaakpapillen ten goede. En de groente is niet de halve wereld overgevlogen, wel zo fijn voor het milieu.

De natuur weet het wel

Vanuit een meer homeopathische benadering wordt ook geconcludeerd dat het beter is je voedingspatroon aan te passen aan de seizoenen: de natuur weet wat jij nodig hebt, passend bij het klimaat. Boerenkool voor een stevige winter en de komkommer verwerkt in een verfrissende rauwkost voor een hete zomerdag. Logisch toch?

BEKIJK AANBOD