Vlees

De herkomst van het vlees van onze boeren kunnen we volledig garanderen. Bij Deterra bestel je eerlijk (biologisch) vlees, vaak nog op ambachtelijke wijze geslacht en bereid.

Onze boeren hebben liefde voor het vak en zorgen goed voor de dieren. De dieren worden zoveel mogelijk in hun natuurlijke gedrag gestimuleerd en krijgen de rust en ruimte die ze nodig hebben om rustig op te kunnen groeien. Dit proef je terug in de smaak.

Het assortiment vlees van Deterra boeren bestaat uit rood vlees: vlees van de rund, varken, geit en schaap en wit vlees: spiervlees van kippen en kalkoen (gevogelte).

Bij Deterra ben je aan het juiste adres voor een grote Amerikaanse steak, maar ook voor een mager kipfiletje (voor de intensieve sporters en calorie-bewuste eters onder ons). Van hacheevlees en soepvlees tot hamburgers, varkenslappen en varkensoesters. Van sucadelapjes en gekruide kippenvleugels tot complete BBQ-pakketten en steengrill vleespakketten. You name it en Deterra verzamelt het voor je.

Biologisch en lokaal

Veel boeren waarmee we samenwerken zijn biologisch en/of lokaal. Ook wanneer het predicaat ‘biologisch’ voor de boer niet gebruikt wordt, heeft zijn manier van werken veel overeenkomsten met een biologische werkwijze.

Geen hormonen en geen antibiotica

Het vlees afkomstig van onze boeren is hormoonvrij. Veel van onze boeren maken geen gebruik van antibiotica in het geval van ziekte. Simpelweg omdat ze dit niet hoeven; de dieren worden niet ziek, omdat ze een goed leven hebben. Ook kiezen sommige boeren voor alternatieve middelen, mocht het dier toch ziek worden.

Dieren die de ruimte hebben en niet in kleine ruimtes worden vastgehouden, worden niet ziek. Bacteriën krijgen de kans niet om uit te breken. De weerstand van het dier is goed.

Dieren mogen dier zijn

De dieren hebben goede leefomstandigheden. Ze krijgen lekker en voedzaam eten, hebben voldoende ruimte om te bewegen en kunnen gewoon dier zijn. Hierdoor zijn ze happy. Dit geeft stressvrij vlees.

Vlees = gezond & lekker

Vlees past in een gezond eetpatroon, omdat het veel eiwitten, mineralen en vitaminen bevatten, zoals vitamine B1, B2, B6 en B12 en de mineralen zink, ijzer, fosfor en seleen. Vetten in vlees vormen een belangrijke energie bron. Het zorgt er bovendien voor dat het lekker smaakt en sappig blijft.

Veel van iets is nooit goed

Hoe vetter het vlees, hoe lager het eiwitgehalte en andersom. Eet daarom niet te vaak vlees met een hoog verzadigd vetgehalte. Wissel vlees af met andere eiwitbronnen, zoals peulvruchten, ei, vis en vleesvervangers. Kijk maar eens bij onze groente en vispagina.

BEKIJK AANBOD