Vers, Biologisch Fruit

AMBACHTELIJK (BIOLOGISCH) GEKWEEKT FRUIT

Onze Deterra fruitboeren bestaan uit biologische boeren en lokale boeren. Onze boeren zijn zeer begaan met de natuur en het milieu. Dit vertaalt zich in de werkwijze en de producten. Kijk zelf maar eens. Bekijk de fruitboeren uit jouw regio.

SEIZOENSGEBONDEN, OOK GOED VOOR HET MILIEU

Het hele jaar door kun je bij Deterra (seizoensgebonden) fruit bestellen. Het fruit komt kort na de oogst jouw kant op. Het is niet de halve wereld overgevlogen om uiteindelijk op jouw bord te belanden waardoor de uiteindelijke food-miles die het eten aflegt véél lager is dan fruit uit bijvoorbeeld de supermarkt. Super nieuws voor het milieu!

Voor de bestrijding van beestjes die het fruit ook wel lusten als ze de kans krijgen, worden natuurlijke bestrijdingsmiddelen ingezet. Zoals spint en luis tegen roofmijten bijvoorbeeld.

Biologische Appels Bestellen

Vleespakket BBQ

PROEF ZELF HET VERSCHIL

Onze (biologische) fruitboeren telen, kweken en plukken het lekkerste fruit. Denk aan Hollands fruit: smakelijke appels en peren van de eigen boomgaard, aardbeien die ook echt naar aardbei smaken (i.p.v. water met een aardbeiensmaakje). De (biologische) fruitteelt teelt ook oude fruitrassen. Dan is er nog het rood fruit, waaronder ‘superfruit’ zoals frambozen, zo genoemd vanwege de antioxidanten.


Vleespakket Kip

NATUURLIJK RIJPEN

Het fruit krijgt de kans om natuurlijk te rijpen. Wanneer het fruit in de kassen hangt zijn deze onverwarmd, zodat het rustig kan groeien. Dit komt de smaak ten goede, maar ook het milieu. Veel fruitbomen worden door de boeren nog met de hand gesnoeid. Dit zorgt voor veel licht in de bomen zodat de vruchten lekker kunnen rijpen in de zon. Geen onrijp fruit meer of fruit dat van binnen rot is en van de buitenkant rijp (door het lange transport en/of omdat de vrucht te vroeg geplukt is).


Waarom fruit ook alweer goed is

Omdat het weinig calorieën bevat en veel voedingsstoffen. Ook heb je het zogenaamde ‘superfruit’ dat veel antioxidanten bevat. Een antioxidant kan schadelijke vrije radicalen neutraliseren. (In het meeste fruit komen antioxidanten voor hoor, maar de ene fruitsoort meer dan in de andere.)

BEKIJK AANBOD