Gele ui

circa 2,5 kilo € 2,00
De gele ui is een pittige en zeer veelzijdige ui. Je kunt hem koken, stoven of bakken en een paar ringen rauwe ui geven pit aan een lekkere salade of hamburger.

De gele ui is ook een van de voornaamste ingrediënten in hachee. Rauw en gesnipperd past ui heel goed bij bieten of zoute haring. Maar verwerk ui ook eens in een heerlijke (uien)soep of in een omelet. Of doe ringen ui op je zelfgemaakte pizza. De gele ui wordt wereldwijd ook veel gebruikt voor verwerking in de voedingsmiddelenindustrie. Zo wordt er bijvoorbeeld uienpoeder van gemaakt.
Gele ui koken duurt ca. 10 minuten. Fruiten of bakken duurt 2-4 minuten. Je kunt uienringen ook lekker grillen in 15-20 minuten. Smoren kan ook: ca. 30 minuten en ui stomen duurt ca. 40 minuten. Als laatste kun je ui ook in de magnetron bereiden. Dit duurt 4-6 minuten.
Gele ui

Producent Fruitteeltbedrijf Smorenburg

"Bewust op smaak geteeld" is het motto van Ariën en Annet Smorenburg. Als derde generatie telen zij op hun prachtige boomgaard in Woerden vele soorten appels, peren, pruimen en kersen onder het SPN keurmerk. Hij zet zich in om mensen weer kennis te laten maken met vers fruit, op de juiste tijd geplukt, op de juiste manier bewaard en verpakt. Dat doet ontzettend veel met de smaak!