Filosofie van Deterra

Een smakelijke missie

We willen jullie laten genieten van eerlijk, vers, gezond eten van boeren uit de buurt. Een aantal van deze lokale boeren zijn biologisch gecertificeerd.

Hoe dan?

Met een duurzame voedselketen via onze online foodmarkt Deterra, zonder tussenkomst van de supermarkt. Gezond, vers en (h)eerlijk eten voor prijzen die voor de boeren en voor jou kloppen. En naar beiden toe eerlijk zijn.

Gemak

Goed eten op tafel zetten hoeft niet moeilijk, duur of ontoegankelijk te zijn.
Nee, het kan ook gemakkelijk, betaalbaar en leuk!

Probeer het gewoon eens, ervaar het gemak en proef het verschil.

Waarom Deterra?

Omdat je bent wat je eet.

“Heerlijke biologische worst past bij exclusieve rode wijn, maar ook bij een krat bier op de vrijdagmiddag.”
- Biologische varkenshouderij van den Bogert -

En zo is het!

Tijd voor verandering

In de traditionele supermarkten is er bijster weinig aandacht voor Nederlandse boeren, producenten van niche producten en hoogwaardig kwalitatief gezond eten, zonder toegevoegde kunststoffen of gemanipuleerde ingrediënten. De herkomst is vaak moeilijk traceerbaar. Mede hierdoor kan een hoge kwaliteit van het eten niet gegarandeerd worden.

Zodra bij de vertrouwde supermarkt de leverancier van bijvoorbeeld de kip verandert, heeft niemand dit door. Je hebt een beperkte eigen keus in aanbieders hiervan. En hoe het wordt vervaardigd? Geen inzicht in! En wanneer dit wel is, is het product heel duur.

De (biologische) boeren en producenten die bij ons zijn aangesloten krijgen weer een gezicht en kunnen jou laten zien hoe ze hun eten maken. Ze mogen zelf de prijs bepalen van hun smaakvolle producten. Ze gaan humaan met de dieren om en respectvol met de natuur. Ze zijn volledig transparant over hoe ze werken. Door de beperkte tussenkomst van schakels, kunnen we een goede en eerlijke prijs garanderen.

Markt die groeit

Er is een toenemende behoefte om de herkomst van voeding te weten. De consument wil kwaliteit en wil dit bevestigd krijgen. Ook de markt voor het online bestellen van levensmiddelen groeit en blijft dit de komende jaren doen. Met Deterra brengen we mensen in contact met goede producten, die gewoon heel erg lekker zijn! Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn… in een ideale wereld.

Persoonlijke missie

Frans Broeders, met ruim 15 jaar ervaring in de AgriFood sector, en Remco Bohms, met evenveel ervaring in de wereld van online, hebben hun krachten gebundeld. Ze zien hoe het anders moet en met Deterra willen ze de huidige voedselketen wakker schudden én permanent veranderen.

Het is allemaal is Noord-Brabant begonnen en ze hebben de ‘bescheiden’ ambitie om uit te groeien tot de meest succesvolle online foodmarkt van Nederland. Uiteraard blijft de basis van Deterra altijd zoals deze bij de start is geweest; kwaliteit en goede service.

Er zijn zes speerpunten waarin Deterra sterk gelooft. Bij alles wat we doen, komen deze punten naar voren. Vaak expliciet, maar soms ook subtiel.

1. Eerlijk

We maken eerlijke en echt lekkere producten uit de streek bereikbaar voor mensen, voor jou. Met passie voor duurzaamheid en kwaliteit. Met respect voor de dieren, de natuur én de boeren. Eerlijkheid duurt het langst. Voor kwaliteit moeten we blijvend ruimte maken.

2. Lekker

Bij Deterra koop je goede en lekkere (streek)producten. De producten zijn vol van smaak en je proeft dat er aandacht aan besteed is. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar producten die de tijd krijgen om te kunnen groeien/rijpen tot volwaardig eindproduct worden steeds schaarser. Bij Deterra niet. Meer genieten dus, van bestellen tot (na)tafelen.

3. Dichtbij

Onze boeren komen uit jouw regio en bieden je hun producten aan via verschillende afhaalpunten bij jou in de buurt. Dat scheelt niet alleen in transportkilometers, je weet ook echt waar je eten vandaan komt. Je houdt zelf de controle. Bovendien krijgen de producten de kans om te rijpen en groeien.

4. Vers

Seizoensgebonden, vers van de boer. We zorgen bij Deterra dat de producten uit je buurt rechtstreeks van de boer, in jouw boodschappentas terechtkomen. Je vlees wordt vaak pas bereid nadat het besteld is en de aardappels zijn net gerooid.

5. Gezond

Voeding is de basis voor een goed en gezond leven. Bij ons zijn de producten niet alleen lokaal, vooral ook gewoon veilig, dus zonder onnodig (kunstmatige) toegevoegde stoffen. Daarbij zijn een aantal van onze boeren biologisch gecertificeerd, en dat wordt je niet zomaar.

6. Gemak

We streven ernaar om bij zoveel mogelijk mensen lekkere, duurzaam geproduceerde producten op het bord te krijgen. We maken het je daarom zo gemakkelijk mogelijk met een snelle en uitstekende service, die we continu blijven verbeteren. Het aantal boeren waarmee we samenwerken groeit, evenals het aantal afhaalpunten. Goede service dus en gemak, van nu af aan!

BEKIJK AANBOD