Chinese kool

per stuk € 1,00
Chinese kool behoort tot de categorie van koolsoorten. Groentekwekerij Oppers teelt zoveel mogelijk authentieke Chinese koolrassen en laat de Chinese kool op een rustige en natuurlijke wijze groeien. Dit heeft een positieve invloed op de de smaak van de Chinese kool.

Chinese kool is knapperig van structuur en heeft een enigszins zoete smaak. Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente, net als paksoi, de uitgesproken koolsmaak mist. Je kunt de kool goed in salades gebruiken.

Gestoofd, gekookt of geroerbakt is Chinese kool ook erg lekker. Of combineer de kool met andere groenten als tomaat, ui, paprika, prei en champignons. Maar verwerk de groente ook eens in een in een bami- of nasischotel of serveer de kool met gesmolten oude kaas of brie. Je kunt Chinese kool ook smoren en met andere groenten als bijgerecht serveren.
Chinese kool koken duurt 7 tot 9 minuten. Roerbakken kan ook, 3-5 minuten, en de groente in de magnetron bereiden duurt 4-7 minuten. Smoor Chinese kool ook eens, dit duurt ca. 12 minuten. Stomen doe je in ca. 10 minuten.
Chinese kool

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.