Bospeen

per bos € 1,50
Groentekwekerij Oppers teelt zoveel mogelijk authentieke bospeenrassen en laat de bospeen op een rustige en natuurlijke wijze groeien. Dit heeft een positieve invloed op de de smaak van de bospeen.

Bospeen heeft een zoete en typische wortelsmaak. Je kunt bospeen zowel rauw als gekookt eten. De bospeen geeft een salade een heerlijke knapperige bite, maar combineert ook goed met bijvoorbeeld peultjes of doperwtjes.

Bospeen is ook, samen met ui en bleekselderij, een goede basis voor Italiaanse gerechten. Of eet bospeen als gezond tussendoortje, eventueel met een dipsausje.
De kooktijd van bospeen is ca. 10 minuten. Je kunt de groente ook roerbakken in 6-8 minuten. Of bereid bospeen in de magnetron in 4-5 minuten. Bospeen smoren duurt 10-13 minuten of stomen 17-19 minuten.
bospeen

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.