Boerenkool

per stronk € 1,00
Tijdelijk niet beschikbaar
Boerenkool heeft een stevige, pittige koolsmaak die goed te combineren is met rookworst, spekjes en andere hartige producten. Boerenkool is het lekkerst na de vorstperiode.

Zetmeel in de kool wordt dan omgezet in suikers en de smaak wordt dan enigszins zoeter. Boerenkool wordt meestal gekookt geserveerd, maar je kunt de groente ook goed stomen of verwerken in ovenschotels. Combineer boerenkool ook eens met gemarineerde krabbetjes, gehakt, hachee of blokjes kaas.
Boerenkool koken duurt 15 tot 20 minuten. Kook de groente niet te lang, want dan wordt hij papperig en daardoor minder lekker. Als je boerenkool wilt roerbakken, doe je dit ca. 15 minuten. In de magnetron kun je boerenkool in 7 tot 12 minuten bereiden. Smoren kan ook, dit duurt 25 tot 30 minuten. En boerenkool stomen kan in ca. 25 minuten.
Boerenkool

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.