Bloemkool

per stuk € 1,25
Bloemkool heeft een typische koolsmaak: mild en iets bitter. De bekendste bereiding blijft wel op z’n oer-Hollands met aardappelen en een gehaktbal. Ook de combinatie met witte saus of kaassaus doet het erg goed.

Bloemkool wordt meestal gekookt geserveerd, maar gestoomd is de kool ook erg lekker. Of wat dacht je van wokken? Je kunt hem ook goed in salades verwerken, zowel rauw als na vijf minuten blancheren (en afkoelen). Met een lekker dipsausje kun je bloemkoolroosjes ook eten als gezonde snack. Of verwerk hem eens in een hartige taart of gratineer hem in de oven. Boerenkool is ook erg geschikt voor ovenschotels. In combinatie met gemarineerde krabbetjes, gehakt, hachee of blokjes kaas smaakt de groente heerlijk.
Je kunt bloemkool op dezelfde manier bereiden als jonge bladgroenten en andere koolsoorten. Bloemkool heeft de sterkste smaak onder de Brassica-groenten. Daarom is hij op z’n best als je hem bereid met minder sterk smakende groenten. Bloemkool koken duurt ca. 10 minuten. Roerbakken doe je in 9 minuten en bloemkool in de magnetron bereiden kan in ca. 5 minuten. Je kunt hem ook frituren: 2-3 minuten. Bloemkool smoren duurt 10 tot 12 minuten en stomen 12 tot 14 minuten.
Bloemkool

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.