Aardpeer

circa 500 gram € 1,25
Tijdelijk niet beschikbaar
Aardpeer heeft een zachte, zoete smaak die een beetje aan artisjok doet denken. Aardperen zijn, mits heel vers, rauw te eten en dan zijn ze lekker brossig en krokant.

Ze smaken heerlijk met aardappels, wortels, vis en noten. Maar ook met bijvoorbeeld prei, erwten, bonen en broccoli gaan ze goed samen. Aardpeer is ook lekker om soep van te maken, met doperwtjes. bijvoorbeeld. Maar in stoofschotels of wokgerechten is aardpeer ook een heerlijke toevoeging! Of eet ze gekookt met bijvoorbeeld kaas-, tomaten- of kerriesaus. Als je eens een alternatief wilt voor gebakken aardappeltjes, kun je aardpeer zeker gebruiken. Frituur of bak hem in de pan en serveer de aardpeer met spekjes.
De kooktijd van aardpeer is ca. 10 minuten. Ze zijn goed als je erin kunt prikken, maar ze moeten wel stevig blijven aanvoelen.
Aardpeer

Producent Groentekwekerij Oppers

Groentekwekerij Oppers uit Oost- West- en Middelbeers, kweekt milieubewust en zo duurzaam mogelijk een breed scala aan groenten. Naast de traditionele groenten, ook diverse soorten ‘vergeten groenten’.